Uusi ilme

Nyt on lokakuun puoliväli. Helsingissä on aika kosteaa ja harmaata, mutta minun energiataso kohenee. Tällä hetkellä MCK Apartmentsilla on kuusi huoneistoa Helsingin keskustassa, ja kohta tulee vielä yksi mukava lisäys. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettemme tee mitään muutoksia asunnoissa, vaan kehitymme jatkuvasti.

Esimerkiksi viime elokuussa teimme pieniä muutoksia huoneistossa, joka sijaitsee osoitteessa Kalevankatu 22. Meidän nettisivuilla huoneiston nimi on Mukava kaupunkistudio keskustassa. Tämä on hieno studio hyvällä sijainnilla, mutta silloin se ei ollut tarpeeksi kodikas ja lämmin. Ei tuntunut siltä, että asunto on tarpeeksi houkutteleva. Me alettiin miettiä, mitä olisi mahdollista tehdä. Studiossa on tilava kylpyhuone ja erillinen keittiö, jossa on 120 cm leveä parvisänky. Siihen mahtuu hyvin yksi henkilö, mutta kahdelle se on jo liian kapea. Siksi emme luopuneet tavallisesta sängystä, mutta samalla halusimme, että tämä keittiön nurkka ei olisi jäänyt tyhjäksi. Laitoimme sinne mukavan patjan ja peitteen, lisäsimme reunoille valoja, kirjoja ja muita koristeita, ripustimme seinälle taulun – näin sängystä tuli mukava rentoutumispaikka, jossa voi levätä, lukea kirjoja sekä nukkua, ja lapset saattavat piileskellä siellä.

Muutokset eivät päättyneet tähän. Tiedätkö, mitkä sisustuselementit tekevät kodista viihtyisän? Mielestäni huonekalujen ja tekstiilien materiaalit, kasvit sekä taide-esineet. Huomasin, että tässä huoneistossa oli vain yksi pieni kasvi, yksi taulu seinällä ja huonekalut oli laitettu epäjärkevästi. Lähdin siis innostuneena ostoksille! Ostin kaksi kaunista kukkaa – toisen ruukun ripustin ikkunan viereen ja toisen, isomman, laitoin lattialle. Tarkistin, oliko minulla tauluja kellarissa ja löysin ihanan taulun ja julisteen, joille en ollut aikaisemmin löytänyt sopivaa paikkaa. Kuvittelin, mihin kannatti siirtää huonekalut niin, jotta olisi enemmän tilaa ja viihtyvyyttä, ja laitoin huonekalut uuteen järjestykseen. Olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen: asunnossa oli helpompaa liikkua ja tulla ison peilin eteen, ja pöytä oli nyt loogisemmassa paikassa, keittiön vieressä. Kukat lisäsivät väriä ja raikkautta, ja taulun sekä julisteen ansiosta studio tuli erikoisen näköiseksi. Toivottavasti sinäkin tykkäät lopputuloksesta!

Ennen

Jälkeen

Nämä muutokset tehtiin elokuussa. Ja nyt, lokakuussa, me suunnitellaan meidän seuraavaa projektia. Entisöimme meidän pienimmän studion. Maalaamme ovet ja pienet yksityiskohdat, päivitämme kylpyhuoneen ja keittiön. Tavoitteenamme on tehdä asunnon ilmeestä raikkaan ja viehättävän, sekä lisätä siisteyden ja turvallisuuden tunnetta. Tänään me taas käytiin kaupoissa. En ollut siitä kovin innostunut – katsoimme vain maaleja, siveltimiä, hiekkapaperia, puuöljyä yms. Minusta tuntuu, että sisustaminen on paljon mielenkiintoisempaa, mutta uskon, että remontti tekee hyvää, joten odotan sitä innolla. Me varattiin remontille pari päivää ensi viikolla, mikä oli aika haastavaa, koska melkein kaikki päivät ovat jo buukattuja. Meidän täytyy käyttää kaikki vapaa aika ja energia tavoitteen toteuttamiseen niin lyhyessä ajassa. Katsotaan ensi viikolla, millainen on lopputulos!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s